Broodmix - No proten

1 kg

Om glutenvrij brood te maken

€ 8,25
woensdag geleverd

Beschrijving

Bakmengeling, verrijkt met ijzer en vitamine B-complex.

  • Eiwitarm
  • Glutenvrij (< 20 ppm)

Ingrediënten

TARWEzetmeel (zonder gluten), suiker, verdikkingsmiddelen: guarpitmeel, pectinen, rijsmiddel: glucono-delta-lactone, natriumbicarbonaat, ijzer, vitaminen: B1, B2, B3, B6 en foliumzuur.

Gebruik

500g meel - 50g vetstof - 7g gedroogde gist of 25g verse gist - 4 dl water op kamertemperatuur - 1 snuifje zout

  • Noproten, de zachte vetstof, de gist (verse gist eerst oplossen in een weinig lauw water), het water en het zout in een beslagkom doen.
  • Met een handmixer voorzien van een goede garde (dus geen deeghaak) in de laagste stand mixen tot er geen klonters meer in voorkomen.
  • De bakvorm (handvorm) met inhoud 1l, invetten en vullen met het deeg.
  • Het deeg afdekken met een warme vochtige handdoek en gedurende 30 min. laten rijzen op een warme plaats.
  • Bak het deeg 30 min. bij 220 graden in een voorverwarmde oven.
  • Na het bakken het brood uit het bakblik halen en op een rooster laten uitdampen.

Voedingswaarden

100g
Energie1503 kJ
kCal354 kCal
Phe5 mg
Vetten0.5 g
Verzadigde vetzuren0.5 g
Koolhydraten86 g
Suikers5 g
Vezels2.2 g
Eiwitten0.3 g
Zout0.38 g
Ijzer6.5 mg
Vitamine B10.4 mg
Vitamine B20.4 mg
Vitamine B34 mg
Vitamine B60.35 mg
Foliumzuur40 μg

Allergenen

Aanwezigheid
Glutenbevattende granen en afgeleidenaanwezig
Schaaldieren en afgeleidenafwezig
Eieren en afgeleidensporen
Vis en afgeleidenafwezig
Aardnoten en afgeleiden (pinda)afwezig
Soja en afgeleidensporen
Melk en afgeleiden (incl lactose)afwezig
Noten en afgeleidensporen
Selderij en afgeleidenafwezig
Mosterd en afgeleidenafwezig
Sesamzaad en afgeleidenafwezig
Zwaveldioxide en sulfieten (> 10mg SO2 /kg of 10mg SO2 /L)afwezig
Lupine en afgeleidenafwezig
Weekdieren en afgeleidenafwezig