Bionic Bulgarian Yoghurt Ferment Zakje

3 x 3 g

Yoghurt Ferment

€ 4,34
overmorgen geleverd

Beschrijving

Zelf yoghurt maken? Dat kan.

Gebruik

  • Melk op 45° C brengen
  • Een portie ferment in een soeplepel melk oplossen en aan de rest van de melk toevoegen
  • Goed doorroeren
  • De melk in de voorverwarmde yoghurtmaker of thermosfles gieten en 6 à 8 uren laten rijpen.

Eénmaal de yoghurt klaar,deze in de koelkast zeten laten opstijven. Doormengen om een homogene zuurverdeling te bekomen en drie soeplepels yoghurt afnemen voor de volgende bereiding. Deze ent-yoghurt in een goed gesloten potje bewaren en bij de volgende bereiding aan de melk toevoegen (in de plaats van het ferment) en de behandeling herhalen, telkens opnieuw. Wanneer de yoghurt van uitzicht en smaak verandert, een nieuwe portie ferment gebruiken. Eén portie fement volstaat voor 1liter melk. Alle melk dient vooraf eventjes op kookpunt gebracht behalve gesteriliseerde melk. Magere melk dient verrijkt met 3 soeplepels mager melkpoeder per liter melk.

Waarschuwing

Tijdens de rijping, het apparaat niet verplaatsen en ook niet op een trillend oppervlak zetten (wasmachine of koelkast).